Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre
Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre Hadrians Wall Visitor Centre

Hadrians Wall Visitor Centre

Walltown Quarry visitor centre sits in the Northumberland National Park and lies along Hadrian’s Wall and National Trials. The site was originally a quarry which closed down in 1976 and has since been filled in with soil, recreating the past ecosystem. Only the crags, ponds and marshes give hints to how this site once looked. From the proposed buildings you can observe the area that was originally destroyed by quarrying, whilst the main visitor centre creates an enclosure for the demolished land. The form of the building reacts to the form of the environment and almost mirrors the opposing land. The centre allows people to explore and understand the changes of the site and exhibitions provide spaces for old machinery and tools to be displayed. Workshops, classrooms, and lecture theatres provide areas to teach old skills as well as allowing people to develop their understanding of quarrying, stone masonry and the site. Hostels sit along the landscape, mirroring the cuts in the land and looking towards the crag. The materiality of the structures were chosen to sit softly amongst the old quarry as well as a bridge along the back of the main building which allows visitors and walkers to observe a unique view of the area. A green roof was chosen to minimise the visual impact of the main building whilst also blending the form to the environment, particularly for those walking on the roof.

Durham Library ALL WORK Various Work